Habemus basílica!

Imatge interior de la Sagrada Família durant la litúrgia.

Avui, Barcelona ha estat al centre del món: 150 milions d’espectadors, 2.800 periodistes acreditats, 320 mitjans, 40 països diferents. El motiu, la visita del Papa Benet XVI, que ha conferit a la Sagrada Família la categoria de basílica, davant la mirada de nombrosos líders del govern i l’oposició i d’un ampli dispositiu de seguretat.

Com és habitual, durant el dia hem viscut mostres de grups defensors i detractors a la visita que no estaven disposats a passar per alt aquest esdeveniment. Igual com segueixo altres esdeveniments de caire mundial amb seu a Barcelona, he volgut seguir la jornada, amb enorme respecte pels capellans que conec i per tots els fidels, conciutadans i vinguts de fora. Per altra banda, respecto també les veus que no entenen que el pontífex no prengui mesures dràstiques amb els escàndols de pederàstia documentats a Irlanda del Nord, permetent que els delinqüents continuïn exercint (amb l’alt risc de reincidència que això comporta). Tampoc no puc entendre la paradoxa al dret a la vida que predica, que es desprèn de condemnar l’ús del preservatiu a l’Àfrica, on l’epidèmia de la SIDA suposa la primera causa de mort. En molts casos, els nadons ja neixen infectats, sovint degut a violacions. Per mi, l’admiració en tot cas seria per a la mare Teresa de Calcuta o Vicens Ferrer, que van dedicar la seva vida entre malalts, predicant amb l’exemple i sacrificant-se pel proïsme. Crec en el respecte i l’amor envers els altres, en el perdó i en promulgar la pau al món, però no tinc clar que aquests valors siguin exclusius de l’Església.

Com a barcelonina, estic satisfeta que Barcelona hagi estat, un cop més, al centre del món, de la mà de l’arquitecte més universal, Antoni Gaudí, a qui admiraré eternament. Encara ara, molts dels seus deixebles no s’expliquen la virtuositat de la seva tècnica. Amb aquesta imatge vull quedar-me.

Per acabar, no seria just oblidar-me de felicitar tot l’equip de TV3: realitzadors, productors, reporters, montadors i resta de l’equip per l’ampli desplegament i documentació que han permès que aquesta visita hagi estat un èxit per a la ciutat i que s’hagi pogut sentir el Virolai arreu.

Clara Lapiedra

Anuncios

2 Comments

  1. Clara, sé que tu també, però deixa’m dir que jo sí que tinc clar que els valors dels que parles NO són exclusius de l’esglèsia catòlica… no en sé gaire de religions, però diria, sense massa por a equivocar-me, que la majoria de les religions que ens hem inventat els humans, les promulguen,al menys en origen… el que en fan després les seves respectives institucions ‘eclesiàstiques’ ja són figues d’una altre paner!
    Això em fa reflexionar: no parem d’inventar-nos ‘religions’ que promulguen pau i respecte, cap a un mateix i cap als demés, entre d’altres valors francament importants i necessàris (per a mi resumibles en l’amor), com hem arribat a estar com estem? Només cal sortir al carrer… és horrible 😦
    Ens fa falta més amor!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s