Tot va començar amb l'aleteig d'una papallona

Tot va començar amb l'aleteig d'una papallona

marzo 13, 2011 1 Por

Quantes novel·les i rondalles heu llegit, que comencin així? De fet, és una manera de dir que en un món global, el més mínim detall condiciona un seguit de desencadenants que no són fruit de la casualitat. És una espècie de kaos organitzat.

El que ha passat al Japó tindria moltes lectures: per als ecologistes, la revenja de la mare Terra; per als nihilistes, una pura casualitat; per als dogmàtics, un succés inevitablement necessari.

En poques hores, ja circulaven per la xarxa les imatges i notícies del país del sol naixent. Vam poder contactar els que hi viuen i, en qüestió de minuts, saber que estaven bé. A l’altra banda del Pacífic, milions de persones ser a temps d’arrecerar-se dels possibles efectes del tsunami mentre nosaltres, des de casa, vam ser testimonis de les imatges que deixava el fenomen, cosa inaudita fa “només” 4 ò 5 anys.

L’economia nipona és una de les capdavanteres en l’esfera mundial i el seu índex Nikkei no és menys. Les aigües tornaran al seu curs, de forma més o menys ràpida, però en tant que societat globalitzada, no dubteu que de forma irremissible tots patirem de forma global els efectes devastadors de la catàstrofe, en més o menys mesura. Temps al temps.

Clara Lapiedra