L'atac dels cupcakes

L'atac dels cupcakes

enero 29, 2011 2 Por

En les converses de sobretaula, cada cop sembla més evident el fet que la cultura nord-americana s’acaba imposant als nostres costums. Quan jo era petita, recordo celebrar la castanyada a l’escola. Ens disfressàvem per Carnestoltes, amb l’enterrament de la sardina. Ara ens veiem immersos en un món gore i fantasmagòric que anomenen Halloween.

L’aparador d’una pastisseria de Barcelona, ple de cupcakes.

La nova moda ha entrat pels aparadors de les nostres pastisseries, des de les galetes amb diferents figures com els pastissos decorats com a regals, passant per les famosíssimes cupcakes. Si antigament preparàvem el clàssic pa de pessic els divendres a casa, com a cosa excepcional, ara el pa de pessic té forma de magdalenes decorades però es diuen cupcakes i ens envaeixen arreu: a les festes infantils, a les pastisseries de moda, a les revistes de tendències. Aquests dolços tenen el seu origen a finals del segle XVIII com a pastetes de te, preparades amb la mida d’una tassa per compartir en trobades socials.

Sigui com sigui, des de l’hàbit de fumar amb Humphrey Bogart a Casablanca, sembla que no ens resistim a la influència dels hàbits anglosaxons.

El dia que em serveixin gall dindi i celebrem acció de gràcies, m’hauré de rendir!

Clara Lapiedra