The Mamzelles, jove revel·lació en estat pur

Ahir vaig assistir al musical My Sweet Country, opera prima de les actrius The Mamzelles, dirigida per Àlex Mañas. foto-3Tres amigues que expliquen les aventures i desventures en el marc d’una societat actual. Simulant un parlar de shxopeshx que no pot pronunciar la “S”, Susana (Paula Ribó); Brigitte (Bàrbara Mestanza) i Yolanda (Paula Malia), es desmelenen i interactuen amb el públic tan naturals com descarades. Si algun mèrit es pot atribuir a les actrius, estudiants de l’Institut del Teatre, és que fan gala del seu humor espepèntic, combinat amb peces musicals pròpies, però no deixen ningú indiferent.

Descobertes inicialment per guanyar el premi joventut del concurs Sona 9, aquest trio català no ha deixat de rebre propostes i han pujat a escenaris tan diversos com Luz de Gas, Acústica de Figueres, l’auditori de Sant Felip Neri, festes majors a Mallorca o fins i tot les Festes de la Mercè d’enguany. Mai no oblidaran la trucada per part de l’Ajuntament de Barcelona, ciutat que les ha vist néixer i créixer, en què els va encarregar la cançó oficial de les festes. Fidels al seu estil inconformista, la posada en escena de les tres joves és sublim. La compenetració és màxima i la improvisació, la reina.

Nominades com artista revel·lació als Premis Arc de La Vanguardia i als V Premis Miquel Martí i Pol, promogut per Enderrock, el trio barceloní s’obre pas en el panorama teatral i musical d’un públic exigent que ha reaccionat amb altes dosis de riure i admiració als encants de les noies. Ja acumulen desenes d’entrevistes en premsa i ràdio, on aconsegueixen connectar amb el públic des del minut 1.

Els seus fans esperen amb ànsia la propera cita, aquest cop de gala, al Romea, per a la presentació del seu primer disc, Que se desnude otra, produït per Discmedi. Les entrades ja estan disponibles, per 7€, a Promentrada.

Clara Lapiedra

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *