Habemus basílica!

Habemus basílica!

noviembre 7, 2010 2 Por

Imatge interior de la Sagrada Família durant la litúrgia.

Avui, Barcelona ha estat al centre del món: 150 milions d’espectadors, 2.800 periodistes acreditats, 320 mitjans, 40 països diferents. El motiu, la visita del Papa Benet XVI, que ha conferit a la Sagrada Família la categoria de basílica, davant la mirada de nombrosos líders del govern i l’oposició i d’un ampli dispositiu de seguretat.

Com és habitual, durant el dia hem viscut mostres de grups defensors i detractors a la visita que no estaven disposats a passar per alt aquest esdeveniment. Igual com segueixo altres esdeveniments de caire mundial amb seu a Barcelona, he volgut seguir la jornada, amb enorme respecte pels capellans que conec i per tots els fidels, conciutadans i vinguts de fora. Per altra banda, respecto també les veus que no entenen que el pontífex no prengui mesures dràstiques amb els escàndols de pederàstia documentats a Irlanda del Nord, permetent que els delinqüents continuïn exercint (amb l’alt risc de reincidència que això comporta). Tampoc no puc entendre la paradoxa al dret a la vida que predica, que es desprèn de condemnar l’ús del preservatiu a l’Àfrica, on l’epidèmia de la SIDA suposa la primera causa de mort. En molts casos, els nadons ja neixen infectats, sovint degut a violacions. Per mi, l’admiració en tot cas seria per a la mare Teresa de Calcuta o Vicens Ferrer, que van dedicar la seva vida entre malalts, predicant amb l’exemple i sacrificant-se pel proïsme. Crec en el respecte i l’amor envers els altres, en el perdó i en promulgar la pau al món, però no tinc clar que aquests valors siguin exclusius de l’Església.

Com a barcelonina, estic satisfeta que Barcelona hagi estat, un cop més, al centre del món, de la mà de l’arquitecte més universal, Antoni Gaudí, a qui admiraré eternament. Encara ara, molts dels seus deixebles no s’expliquen la virtuositat de la seva tècnica. Amb aquesta imatge vull quedar-me.

Per acabar, no seria just oblidar-me de felicitar tot l’equip de TV3: realitzadors, productors, reporters, montadors i resta de l’equip per l’ampli desplegament i documentació que han permès que aquesta visita hagi estat un èxit per a la ciutat i que s’hagi pogut sentir el Virolai arreu.

Clara Lapiedra